• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.04.2024 02:47

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Хайвер на бели папагали

Започната от Lestat, 22.03.2007 07:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lestat

Преди два дни видях че белите ми папагали са метнали хайвер, почетох и видях че не би трябвало да става за нещо, но все пак го оставих че на папагалите маи им хареса да си го гледат. Днес забелязах че хайвера си е променил доста цвета, станал е кафеникав и вътре има черни точици. Един приятел ми каза че по принцип на някои риби оплодения хайвер ставал така. Сега не знам дали да го махам или да го оставя че може и на дефектни папагали да съм попаднал. Някои има ли опит или знаели хайвера е оплоден, да го чакам ли или да го махна? Мерси предварително.

Bass_Maker

Не, че съм компетентен по темата, ама аз бих изчакал от интерес да видя какво ще стане. Ако не стане нищо пък, бих си нахранил рибите с тоз хайвер :)
You cannot kill what you did not create...

dido 1

Колега, не е нужно да изхвърляш хайвера, а да изчакаш да се излюпи и да си отгледаш поколението ;-)
544л. Малави

Lestat

Цитат на: dido 1 - 22.03.2007 08:43
Колега, не е нужно да изхвърляш хайвера, а да изчакаш да се излюпи и да си отгледаш поколението ;-)
Това ще рече ли че е оплоден?

dido 1

Само времето ще покаже, но не ги закачай те са добри родители, при мен проблем с неоплоден хайвер до сега не е имало ;-)  веднъж почнат ли да хвърлят после нямат спирачка :-)
544л. Малави

Тони

Май си чел за "червения папагал" за него не знам някой да го е развъдил. "Белия папагал" не е проблем за развъждане, пък и е добър родител.  ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Lestat

Понеже е в общия аквариум сложих дъно на бутилка от вода 6л. и двоиката е отдолу, но имам проблеми с аерацията вътре, предполагам че има достатъчно течение за да се сменя водата с наситена на кислород. Притеснява ме че папагалите ще изядат другите риби, много агресивни са станали  :-) .

dido 1

Колко литра ти е аквариума и какви други риби имаш в него???
Мястото около което са хвърлили ще бъде строго охранявано и от двамата родители, така че ако има нахалници може и сакатлъци да има ;-)
544л. Малави

Lestat

Ми то докато си говорим те взеха че се излюпиха  :-) . Аквариума е 120тина литра в него има 3 бети, 2 макропода, 1 цихлозома мееки, още едно папагалче и сомчета. А бяха хвърлили хаивера в една саксиика, а сега рибетата са ги преместили в един рапан (големичък и с дупки по 2-3см да могат да влизат рибоците). Как седи въпроса с храненето, кога трябва да започна и с какво? Кога да махна родителите? Мерси много за помоща  :-)

dido 1

Най добрата захранка за малките е артемията. Родителите не е нужно да ги отделяш, ако си решил да отгледаш малките ще е най добре тях да ги отделиш и да ги захраниш с артемия както вече казах. Но изчакай още няколко дни малките да проплуват и след това с един тънък маркуч може да ги засмучеш и отделиш в друг съд ;-).
*offtopicАко си навит и ти харесват тия рибки мога да ти подаря мойте (2 женски с 1 мъжкар и още 7,8 малки), защото ще слагам други в аквариума и днес ще ги махам. Ако си навит пиши едно ЛС да не разводняваме темата, ако не довечера отиват в зоомагазина ;-)
544л. Малави

Lestat

А през колко време има пак хаивер да не ги изпусна пак така в общия?

dido 1

Ами ориентировъчно след около 1 месец, но може и по рано да стане :-)
544л. Малави

Lestat

Да не правя нова тема, та може ли да се сложат малките папагалчета при малки бети, разлика има един ден в полза на бетите, те преди ден проплуваха а от папагалчетата само някои плувкат (ако може да се нарече така с тея коремчета). Мерси отново на всички.

dido 1

Мисля, че няма да има проблем докато са още малки, след това залагам на папагалите, все пак са цихлиди, но с бети до сега не съм ги смесвал и може и обратното да стане :-)
544л. Малави

Lestat


Similar topics (5)

5996

Публикации: 8
Прегледи: 4559

47212

Публикации: 0
Прегледи: 2142

25941

Публикации: 6
Прегледи: 4664

45641

Започната от Emich


Публикации: 4
Прегледи: 2214

24167

Публикации: 6
Прегледи: 3833