• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 12:30

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

ПРАВИЛА НА ФОРУМА

Започната от NO CARRIER, 03.02.2007 15:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

03.02.2007 15:40 Last Edit: 20.01.2015 21:28 by Caxapa
Общи правила

1.1. Всеки има право да публикува мнения в настоящия форум, като не нарушава добрия тон на поведение.

1.2. При регистрация, потребителското име може да бъде написано на кирилица или латиница, може да съдържа цифри и препинателни знаци. То трябва да се вмества в общоприетите норми и правила на поведение. Невалидни регистрации ще бъдат изтривани.

1.3. Един потребител има право само на една регистрация. Повторни регистрации ще бъдат блокирани. При системни нарушения ще изискваме от интернет доставчика на потребителя вземане на съответни мерки.

1.4. Мненията, потребителските имена, аватарите и подписите не трябва да съдържат преки обиди към никой от участниците тук, както и не бива да обиждат или уронват престижа на известни личности. Форумът е на тема акваристика и теми с цел религиозна или политическа пропаганда, както и подстрекаващи към насилие, не се допускат. Правилото важи и за личните съобщения. При забелязано нарушение, използвайте връзката - информирай модератор.

1.5. Българските думи и публикациите на български език ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изписват на кирилица! За целта има бутонче за превключване на клавиатурната подредба във всяка форма за публикуване на мнение. Теми, започнати на шльокавица и съдържащи в последствие обиди към някой от участниците, ще бъдат или затваряни или изтривани, а потребителите - наказвани. Мнения на шльокавица ще бъдат изтривани или редактирани по усмотрение.

1.6. Не се препоръчва на новопостъпили членове да отговарят на теми, в които последното мнение е било отпреди повече от 2 месеца само с цел трупане на постове. Обикновено излиза предупреждение, че в темата е не е писано повече от 2 месеца. Моля, замислете се дали наистина има нужда да отговаряте!

1.7. Форумът има търсене. Използвайте търсачката, преди да започнете да задавате въпроси, по които надълго и нашироко е коментирано. Ако вашият проблем е сходен и откриете подобна тема, продължете я.

1.8. При създаване на нова тема задължително използвайте описателни заглавия. В самото съдържание избройте по-важните факти и обстоятелства на естеството, за да бъдат избегнати недоразумения поради липсата на достатъчно информация, както и ненужното задаване на въпроси. Теми със заглавия от рода на "помогнете, спешно, хееелп, търся" могат и ще бъдат заключвани, изтривани или премествани в архива без предупреждение.

1.9. При дублиране на тема, ако има възможност, новата ще бъде сливана със съществуващата или изтривана.

1.10. Темите трябва да бъдат публикувани в съответните раздели.

1.11. Когато отговаряте, старайте се да не излизате от рамките на темата. Разводняването й с коментари от рода на "-Сигурен ли си? -Дааа -Ами добре тогава" е ненужно и излишно. За целта си има система за лични съобщения. Изключения се правят за окуражаване и изказване на благодарности.
Също се старайте да отговаряте максимално подробно (позволява се прикачване на картинки и/или линкове) с цел постигане на ефективно решение на дискутираната тема. Мнения, състоящи се само от емотиконки или междуметия могат да бъдат изтривани без предупреждение и обяснение. Това правило не важи за раздел Лафче.

1.12. В сигнатурата (подписа) на потребителя може да има до 3 статични картинки с общ размер не повече от 350 ширина x 70 височина пиксела. Отделно, позволен цвят за текста е черен, син или зелен, без смесване, движение или мигане. Линкове към търговски сайтове са забранени, с изключение на спонсорите.

1.13. Съобщения и подписи, обясняващи колко лесно се печелят пари през интернет и приканващи към регистрация, хазарт, броячи, както и всякакъв спам, са АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНИ тук!

1.14. Забранява се рекламирането на търговски сайтове във форума на aquariumbg.com! Спонсорите имат собствени раздели за тази цел.

1.15. Коментирането на действията на модератор или администратор в публична тема е забранено и може да доведе до изключване от форума без предупреждение. Недоволства се изказват с лично съобщение чрез форума, мейл или други начини, описани в профила/подписа на съответния модератор/администратор.

1.16. Писането на повече от една дума само с ГЛАВНИ букви може да се използва само в изключителни случаи. В противен случай, може да бъде наложено наказание.

1.17. В раздел Фотография се допуска публикуването на авторски снимки само на акваристична тема или свързани с акваристиката - аквариуми, аквариумни обитатели, растения, биотопи. Всички останали неща могат да бъдат публикувани в Лафче, Links или друг подходящ раздел, стига да не нарушават общите правила на форума. Публикуването на снимки на собствените аквариуми става в раздел Снимки на аквариумите на членовете на клуба

1.18. Мненията могат да се променят от авторите им не по-късно от 12 часа от публикуването. Две последователни мнения пуснати в рамките на 48 часа се сливат автоматично.

1.19. Мнения и текстове, публикувани във форума не се изтриват под никакъв предлог, освен ако не са накърнени нечии авторски права или са в разрез с останалите точки от правилата.

1.20. Екипът има право да изтрива/премества/редактира мнения, които са в разрез с правилата.

Пазар

2.1 Потребители, регистрирани преди по-малко от 2 месеца, нямат право да пускат обяви във форума.

2.2. В подраздели "Търся" и "Предлагам" имат право да публикуват:
- по 1 обява потребители, регистрирани най-малко преди 2 месеца и с по-малко от 50 мнения;
- по 2 обяви потребители, регистрирани най-малко преди 2 месеца и с най-малко 50 мнения;
- спонсорите имат право на неограничен брой теми.

2.3. Комуникацията със собственика на обявата става по начина описан в нея. Други потребители не могат да отговарят (постват) в обявата.

С цел избягване на злоупотреби и/или измами:

2.4. При първоначално публикуване на обява задължително се посочва:
- точна информация за местоположението и начинът, по който може да се осъществи връзка с потребителя или човекът, продаващ / търсещ дадената стока;
- цената (при продажба); цена по договаряне в раздер предлагам не се приема.
- обявата трябва да бъде придружена с актуална АВТОРСКА СНИМКА на конкретната стока. Чужди снимки и "от интернет" не се приемат!
При липса на някой от горните три атрибута, обявата ще се изтрива.
- цялата налична информация за нея, за да може евентуалния клиент да е максимално информиран и да няма недоразумения след извършване на покупко-продажбата. Не се допуска публикуване на "обява в обявата" или по-ясно казано добавяне на нови  неща  след обявените в първият пост на обявата.

2.5. Авторите на обявите в "Предлагам" и "Търся" имат грижата да обявят приключването на сделката, за да бъде своевременно преместена (от модератор) в приключени и по този начин да могат да пуснат нова обява. Да заключват собствените обяви, което спомага по-лесното им намиране от модератор.

2.6. Могат да се публикуват обяви за продажба/подаряване/търсене САМО на акваристични и фотографски стоки. По изключение и само с предварително разрешение от екипа могат да се публикуват други неща, като това се упомене изрично в темата.

2.6(а) Обикновените потребители нямат право да продават химикали/торове и препарати/ както храниза рибки и други консумативи за аквариуми закупени на едро и препродавани в по малки разфасовки. Това право имат търговците които рекламират в сайта.
2.7. Търговците, които не рекламират на сайта нямат право да пускат обяви ,,на едро". Добавено респективно "минимум"/ Мод. Сахара

2.8. Темата за общи коментари е тук:
http://aquariumbg.com/forum/pazar/komentari-po-obyavite-v-razdeli-tarsya-i-predlagam/

2.9. Обявите в разделите "Търся" и "Предлагам" излизат най-отгоре не по-рано от седем астрономически дни от  последната публикация. Ако се добави нова публикация през това време, тя се слива автоматично с по-горната. Забранява се пускането от един член на форума на повече от една обява със сходно съдържание. Правилото не важи за търговците, които рекламират в сайта.

2.10. Обяви тип ,,заменям" могат да бъдат публикувани само в раздел ,,Предлагам".

2.11. Забранява се цитирането на снимки при обновяване на обявата.

2.12. Екипът на Българска Аквариумна Енциклопедия не носи никаква отговорност за обявите във форума.

Всеки потребител си поема отговорността за мненията и темите, които е писал.

С публикуването на мнения и теми във форума, всеки потребител се съгласява с това с текстовете и нагледния материал (снимки, диаграми, схеми) да се разпорежда екипът на aquariumbg.com, както намери за добре в рамките на форума. Текстове от aquariumbg.com или части от тях не могат да бъдат препечатвани извън сайта и форума без изричното съгласие на авторите им.

Нарушаването на изброените правила води до предупреждение и/или забрана за писане във форума на конкретния потребител, IP адрес или област от IP адреси.

Сайтът и форумът са български, но имаме посетители от други държави. Моля, отнасяйте се колегиално и толерантно към тях.

Правилата могат да бъдат променяни по всяко време от модератор и/или администратор на форума без изрично предупреждение.

С присъствието си тук Вие автоматично се съгласявате с правилата и се задължавате да ги спазвате.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.