• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 05:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Липса на калций

Започната от rakim, 29.04.2006 12:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rakim

Определено имам липса на калций в аквариума :? Прочетох за калциевия карбонат,но си нямам и представа от къде да намеря.В агроаптеките ме съмнява да има.Някой да каже ако има с какво още мога да добавя калций? :roll:
540л Южна Америка

WOLF

По принцип калциев карбонат можеш да намериш в магазин за хим. елементи (такъв има в капана, аз от там си взех калиев сулфат), но дали наистина имаш нужда от него при условие че водата в Пловдив е доста твърда?
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

rakim

Би ли ме упътил горе долу къде е магазина ? :)
540л Южна Америка

kraltchev

Може да ползваш и калциев хлорид.  Той се разтваря моментално, а карбоната ако е прахообразен замъглява водата за няколко дни.

--Николай

Stas

По какви признаци разбра, че ти липсва калций?

rakim

Офф,ами четох в книги и документи за признаците при липса на микро и макроелементи :? Оказа се че и на желязо имам липса :? Иначе торя със сера Флорена и калий прибавям.Ами сега намерих тема във форума и за желязо и ще видя какво ще правя.Мисля да пробвам с повече добавки на желязо,щом казвате че в твърда вода не може да има голяма липса на калций.Иначе главните очивадни симптоми са пожълтелите върхове на егерията и нагърчените листа на лимона. :roll:
540л Южна Америка

comar

:) по принцип, когато имаш липса на калции най-лесно е да си намериш варовикови камъни и да си сложиш. Те си отделят постепенно калций във водата и е съсвсем естествено за рибите. Но щом като водата е твърда, може и да няма нужда от калций:)

Similar topics (3)

44775

Публикации: 14
Прегледи: 7398

38343

Започната от niki110


Публикации: 2
Прегледи: 3584